Winterbanden geldklopperij?

Het Noord-Hollands dagblad heeft afgelopen week een onderzoek gedaan naar de mening van de lezers over winterbanden of het geldklopperij is.

De opvallende uitkomst is dat 70% van de mensen het hiermee eens zijn. Over het algemeen vinden mensen dat winterbanden in Nederland niet nodig zijn en dat je ‘gewoon’ wat rustiger moet rijden.

Ik vind deze uitkomst een typisch voorbeeld van misplaatste Hollandse zuinigheid. We bezuinigen liever dan dat we aan onze veiligheid denken. Winterbanden zijn niet alleen voor situaties met sneeuw, maar ook voor koudere omstandigheden (7 graden en lager) en voor natte weersomstandigheden.

Ontelbare onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat winterbanden de rem weg sterk kunnen verkleinen en voor meer grip zorgen.

Als dit je nog niet overtuigd, winterbanden zorgt er ook voor dat je je normale banden minder belast aangezien deze in wintersomstandigheden meer te lijden hebben doordat ze grip zoeken. Oftewel met winterbanden doe je langer met je normale banden.

Wat is jouw mening?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *