Winterbanden zorgen voor meer grip

Winterbanden niet aan te slepen

Winterbanden zorgen voor meer grip
Winterbanden zorgen voor meer grip

Het is eigenlijk geen verrassing, maar er is dus een enorme run op winterbanden ontstaan. We hebben al eerder over geschreven dat winterbanden zeker nut hebben. Nu de sneeuw stevig blijft liggen, schrikken mensen ervan hoe weinig grip ze nog hebben.

Diverse bandenmaten zijn nu niet meer te verkrijgen voor winterbanden. Ruitenwisservloeistof is ook niet aan te slepen. Het voelt een beetje als de put dempen als de kalf al verdronken is. Auto-eigenaren zien nu dat hun buurman met meer gemak de straat uit rijdt en zij zelf al slippend en met klamme handjes een uur later op het werk komen.

In 2009 werden ongeveer 800.000 winterbanden verkocht. Dat komt neer op 1 op de 10 automobilisten. Opnieuw is de discussie ontstaan in hoeverre winterbanden verplicht moeten worden. een set winterbanden kost gemiddeld 500 euro, waarmee je ongeveer 4 jaar kunt doen. vanaf 7 graden en lager worden winterbanden geadviseerd. In sommige landen zijn winterbanden al verplicht, met name de wintersportlanden. Bijkomend voordeel is dat je je normale autobanden extra spaart en daar dus langer mee doet.

2 gedachten over “Winterbanden niet aan te slepen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *