Sneeuwkettingen: verplichte kost

Sneeuwkettingen in alle soorten en maten
Sneeuwkettingen in alle soorten en maten

In Nederland is het niet echt noodzakelijk om in de winter sneeuwkettingen in de auto te hebben. Maar als je richting wintersport gaat is het verplichte kost. Alleen winterbanden zullen je niet voldoende grip geven op besneeuwde wegen.

In de Alpenlanden is het zelfs verplicht om sneeuwkettingen te hebben. Het negeren hiervan kan je een forse boete opleveren. Erger nog als je een ongeluk veroorzaakt en je hebt geen sneeuwkettingen onder je auto, zal je verzekering de schade niet dekken.

Dus naast een betere wegligging is het ook financieel verstandig om sneeuwkettingen te hebben. Deze kun je het beste in Nederland kopen, want dat kan je flink in de portemonnee schelen. Je kunt prima sneeuwkettingen al kopen van een kleine 15 euro. De sneeuwkettingen zitten in handig compacte verpakking die weinig ruimte in beslag nemen. Maar laat je wel goed voorlichten. Hoe zwaarder de auto hoe sterker de sneeuwkettingen moeten zijn en let goed op de bandenmaat, want anders passen ze niet.

Tip: Koop ook direct een veiligheidsvestje. Dit zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent tijdens het omleggen van de sneeuwkettingen in een forse sneeuwbui. Denk er ook aan om handschoenen en een zaklamp in je auto te leggen.

Een gedachte over “Sneeuwkettingen: verplichte kost”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *